Řeřichová pomazánka s domácí lučinou

 

Řeřichová pomazánka s domácí lučinou

Ingredience:

  • 500g bílého jogurtu (nejlepší bude Hollandia)
  • naklíčená řeřicha
  • sušené rajčata (nejlépe ne v oleji, např. z Grand Moravie)
  • pórek
  • lžička olivového oleje
  • sůl, koření

Postup:

  • ze všeho nejdříve začneme naklíčením řeřichy! Na obrázku vidíte stav po 7 dnech 🙂
  • den předem si necháme překapat jogurt přes sítko. Stačí 24 hodin. Vznikne nám 250-200g “zahuštěného jogurtu”, tedy domácí lučiny.
  • v sekáčku posekáme řeřichu, pórek a sušená rajčata, zakápneme olejem a vše smícháme s lučinou.
  • dochutíme dle nálady kořením.

Tip:

  • můžete vyzkoušet také kombinaci mrkev, olivy, sušená rajčata, jarní cibulka.

Komentáře